Elektrische verwarming badkamer

Infrarood verwarming met handdoek beugel

In een woning is de badkamer één van de koudste ruimtes. Een veel voorkomende combinatie voor de verwarming van deze ruimte is een infrarood verwarming met handdoekbeugel met daarnaast een infrarood paneel spiegel. Aangename warmte, lage luchtvochtigheid, warme handdoeken en nooit meer een beslagen spiegel.

Infrarood verwarming is zeer geschikt om je een warm gevoel te geven in de badkamer en daarnaast profiteer je van een lager luchtvochtigheidsgehalte. Je hebt daardoor geen last van schimmels in de badkamer.

Warme badkamer spiegel

De beste verwarming in de badkamer zijn de spiegelpanelen en handdoek verwarming van HeatXL. In de eerste plaats is de snelle werking van infrarood verwarming ideaal voor de korte regeling van de kamer temperatuur in de badkamer. Infrarood panelen zijn daarbij door hun korte opwarmtijd perfect voor het maken van het juiste klimaat in de badkamer.

Of het nu gaat om een infrarood badkamer spiegel voor een kleine enkele wastafel. Of om de grote verwarming boven een dubbele wasbak. Voor elke van deze toepassingen hebben wij de juiste oplossing!

Met infrarood paneel geen schimmel in badkamer

Met een infrarood paneel van HeatXL heb je geen schimmelvorming meer in de badkamer.

De natte badkamer is een broeiplek voor schimmels. Schimmels voorkomen met infrarood verwarming doordat de muren en vloer droog blijven. Schimmels zijn vies en ook nog eens ongezond.

Door de warme muren trekken de schimmels weg. Lucht daarnaast ook na het douchen of badderen de badkamer. Zo voorkom je schimmelvorm

Stralingswarmte in de badkamer

Met infrarood verwarming warmte in de badkamer creëer je een gezond en tevens warm binnenklimaat. Stralingswarmte is een directe vorm van verwarmen. Het bestaat uit warmtegolven die de omgeving verwarmen. Infrarood verwarming warmte werkt middels stralingswarmte.

In plaats van de lucht te verwarmen, worden de objecten in de ruimte verwarmd. Denk hierbij aan de plafonds, muren, vloer, meubels, maar ook de mensen. Als je de badkamer ‘s morgens betreedt voel je direct de heerlijke warme gezonde stralen op je huid.

Voordelen elektrisch verwarmen

De voordelen van elektrisch verwarmen zijn dat je geen fossiele brandstoffen meer nodig hebt om je badkamer of woning te verwarmen. Je verwarmt jouw badkamer op een efficiënte en effectieve wijze. Plaats daarbij zonnepanelen op je dak, zodat je eigen energie opwekt en nog meer bespaart op de verwarmingskosten.

Er zijn veel verschillende opties voor elektrisch verwarmen, zoals de klassieke elektrische radiator en de lucht verhitter. Ook zijn er moderne verwarmingen die op elektriciteit werken. Denk hierbij aan de warmtepomp en infrarood verwarming. De verouderde modellen kan je niet vergelijken met de moderne infrarood panelen.

Thermostaat infrarood verwarming

De infrarood verwarming regel je eenvoudig via de thermostaat. De speciaal voor infrarood panelen ontworpen thermostaten zorgen in combinatie met de bijbehorende ontvangers voor de temperatuur regeling in je badkamer, huis, kantoor of werkplek. Een infrarood verwarming met een thermostaat is extra energiezuinig.

De programmeerbare thermostaten verbeteren het verwarmingscomfort en besparen je geld. Door het automatisch instellen van verschillende temperaturen voor diverse tijden van de dag en de week maak je het systeem extra efficiënt.

Infrarood panelen slaapkamer

Naast de badkamer te voorzien van infrarood panelen is de slaapkamer ook een uitstekende ruimte om juist een ir paneel op te hangen. De kamer waar je jouw nachtrust doorbrengt zijn infrarood panelen slaapkamerideaal. We brengen maar liefst 24 jaar van ons leven slapend door. Daarnaast is ook niet zo gek dat iedereen goed wil slapen. Slaapkamer infrarood panelen zorgen voor de juiste temperatuur en luchtvochtigheid in de kamer.

Er gaat immers niets boven een uitgerust begin van de dag. Wij raden je daarom aan om hiervoor infrarood verwarming te gebruiken. Geschikt voor muur of plafond montage. Met een afbeelding of als infrarood panelen spiegel.

Infrarood bijverwarming

Infrarood panelen zijn ideaal voor het bij verwarmen van een ruimte. Bijvoorbeeld een koude hoek in de woonkamer, kantoor of in de serre. De infrarood bijverwarming biedt een warmte oplossing voor plekken waar het te koud is.

In bestaande huizen met een lage isolatiewaarde zijn infrarood panelen zeer geschikt om te gebruiken als bijverwarming. Voor ruimtes die niet vaak worden gebruikt, zoals zolder of logeer kamer is een infrarood bijverwarming een slimme en snelle oplossing.

Elektrische infrarood panelen badkamer

Infrarood panelen badkamer behoren tot de elektrische verwarming. Ze gebruiken de nieuwe infrarood technologie om efficiënt de ruimte te verwarmen, waardoor je op je elektriciteit verbruik bespaart. Bij verstandig gebruik van een infraroodverwarming kan je tot maar liefst 50% op je energiekosten besparen in vergelijking met een conventionele verwarming.

Dat is nog niet alles, je bespaart ook op installatie- en onderhoudskosten. Hoe werkt een infrarood paneel precies, is heel eenvoudig uit te leggen. Het werkt namelijk op basis van stralingswarmte. Hoe de zon de aarde verwarmt, verwarmen de infrarood stralen de objecten en mensen in de ruimte.

Infrarood panelen woonkamer

De infrarood panelen woonkamer zijn een ware aanvulling op de inrichting van je woning of appartement. Je wilt dat je woonkamer een blikvanger van je huis is. Dat kan met de infrarood panelen woonkamer gerealiseerd worden. Geen lelijke in het zicht hangende radiatoren meer.

Infrarood panelen zijn namelijk zeer dun, modern en in verschillende vormen en maten verkrijgbaar. Een prachtig spiegelpaneel of een infrarood beeldpaneel met een schilderij opdruk. De infrarood panelen woonkamer zijn zuinig in verbruik en onderhoudsvrij.

Spiegel- en wandpanelen in badkamer

Spiegel- en wandpanelen voor in badkamer, woonkamer of hal. Een infrarood spiegel paneel zien we vaak terug in de badkamer. Het vervangt je normale spiegel, maar heeft gelijk een warmte functie. Ook nooit meer last van een beslagen spiegel na het douchen of badderen.

De spiegel- en wandpanelen van HeatXL monteer je aan de muur met de meegeleverde beugel. De installatie is snel en gemakkelijk. Dankzij het slanke ontwerp van slechts 2 cm dik, past het infrarood paneel aan iedere wand. Tevens geschikt voor in de slaapkamer of kledingkamer. Dan heb je gelijk een passpiegel bij de hand.

Kosten infrarood verwarming

Infrarood verwarming wordt steeds vaker gekozen als alternatief voor de gas cv ketel installatie. Zeker nu we allemaal op zoek zijn naar een alternatief voor verwarmen zonder gas. Wanneer we naar de infrarood verwarming prijs kijken, moeten we niet alleen de aanschafprijs met elkaar vergelijken. Het is beter om ook de andere bijkomende kosten mee te nemen. Zoals onderhoud-, installatie- en verbruikskosten.

In tegenstelling tot andere verwarmingssystemen zijn de infrarood verwarmingspanelen prijzen zeer gunstig. De prijzen liggen tussen 150 euro voor een klein paneel en 1.200 euro voor grote verwarmingssystemen.

Infrarood panelen plafond

Infrarood panelen kan je monteren aan het plafond of aan de wand. Plafond montage heeft een grote warmteverdeling. Dit heeft als voordeel dat de infrarood stralen de vloer bereiken waardoor deze heerlijk warm aanvoelt. Zeker in de badkamer zijn warme tegels zeer aangenaam.

Dit effect van vloerverwarming is vooral zeer gunstig met natuursteentegels met structuur, parket of zelfs plankenvloeren. Voor infrarood panelen plafond montage zijn speciale beugels beschikbaar. Neem contact op met HeatXL voor meer informatie.

Infrarood verwarming muur

Infrarood verwarming aan de muur is eenvoudig zelf te monteren. Alle infrarood panelen en alle varianten zoals schilderij, spiegel en glas zijn geschikt voor wandmontage. Controleer voor de montage altijd de muur op sterkte en stevigheid. De verschillende wanden hebben immers andere schroeven of moeren nodig.

Muren van beton en steen zijn een ideale basis om je infraroodverwarming op te hangen. Bepaal welke muur het beste is voor het installeren van een infrarood verwarming. De infrarood verwarming van HeatXL wordt altijd geleverd met gedetailleerde instructies en bevestigingsmateriaal. Eventuele beugels zijn separaat aan te schaffen.

HeatXL infrarood panelen glas

De HeatXL infrarood panelen glas zijn gemaakt van gehard veiligheidsglas. Dit betekent dat het paneel extra veilig, breuk- en stootbestendig is. Daardoor zijn de infrarood panelen glas zeer geschikt zijn voor gebruik in de badkamer.

De warmte panelen glas zijn standaard afgewerkt in zwart of wit glas. Verkrijgbaar in diverse maten en uitvoeringen. De HeatXL glaspanelen hebben een lage oppervlakte temperatuur en zijn daardoor geschikt voor toepassing in huizen voor op kantoor.

Elektrische verwarming met zonnepanelen

Zonnepanelen en elektrische verwarming is de milieubewuste oplossing voor gasloos verwarmen. De algemene term van elektrisch verwarmen bevat veel soorten kachels. Zelfs de onzuinige en eenvoudige lucht verhitter die je bij de doe-het-zelf zaak koopt, valt onder de elektrische verwarming. Ze werken allemaal op elektriciteit. Deze vormen van elektrisch verwarmen zijn niet te vergelijken met de moderne en milieubewuste verwarming als infrarood paneel.

Elektrisch verwarmen door de energie die uit zonnepanelen komt, dat is de oplossing en het alternatief voor hoog rendement bij gasloos verwarmen. Gebruik daarbij de infrarood verwarming als hoofdverwarming, omdat deze energiezuinig is.

Huis verwarmen met infrarood verwarming

Je huis verwarmen met infrarood verwarming is dé nieuwe manier van verwarmen zonder gas. Elektrisch verwarmen door middel van infrarood straling heeft voordelen. Je geniet van een schoon binnen klimaat, geen lucht circulatie en de juiste luchtvochtigheid. Een infrarood verwarming heeft geen onderhoud nodig en de installatie is eenvoudig en snel.

Digitale thermostaat per kamer voor besparen op verbruik. Op deze manier regel je eenvoudig de temperatuur per ruimte. Zet bijvoorbeeld het badkamer paneel 15 minuten voordat je opstaat aan.

Infrarood verwarming metaal

HeatXL levert ook infrarood verwarming metaal, welke een strak ontwerp heeft en zeer dun is. Met een dikte van slechts 2 centimeter zie je niet eens dat er een verwarming aan de muur of plafond hangt. Of juist wel door een prachtige opvallende kleur uit te kiezen.

De metalen infrarood verwarming van HeatXL heeft door de poedercoat laag een zeer hoge warmte verdeling. Dit merk je gelijk zodra je het warmte paneel aanzet. Ze zijn licht van structuur en door de subtiele poedercoating laag zijn ze krasvrij en kleurvast.

Infrarood verwarming voor particulier en zakelijk gebruik

Infrarood verwarming kan voor zowel de particuliere als zakelijke sector gebruikt worden. HeatXL levert infrarood verwarming voor onder andere woningen, appartementen, Tiny Houses en container wonen.

Voor de zakelijk markt leveren wij elektrische heaters voor bedrijven. Industriële infrarood verwarming voor bijvoorbeeld aan loods verwarming, magazijn verwarming en hal infrarood verwarming. Maar ook voor pluimvee stal verwarming, kapel of kerk. Alsmede verwarming yoga studio’s.

Heb je advies nodig over welke infraroodverwarming het beste in jouw woning, kantoor of industrieel pand past? Neem contact op met HeatXL of kom bij ons langs. Al jouw vragen worden beantwoord door onze deskundige adviseurs. Wij maken een passende offerte op basis van jouw wensen.